< НАЗАД

Кличко зустрівся з міністром Баварії у справах Європи

11.12.2014

Сторони обговорили поточну політичну ситуацію в Україні та наслідки конфлікту на Сході. Віталій Кличко відзначив, що днями він відвідав у Німеччині з’їзд партії ХДС. «Мені було дуже приємно, коли Ангела Меркель у своєму виступі озвучила чіткі меседжі стосовно  України та конфлікту на Донбасі», – наголосив Кличко. У свою чергу, Беате Мерк підкреслила, що уряд Баварії підтримує територіальну цілісність України. «Ми стоїмо на боці України, тобто на боці міжнародного права», – зазначила вона.

Беате Мерк прибула до Києва з гуманітарною місією та має намір передати київським школам 25 ноутбуків у якості гуманітарної допомоги. Віталій Кличко подякував міністрові за допомогу та підкреслив, що у теперішні складні часи будь-яка підтримка від друзів України є важливою.

Сторони обговорили можливість надання адресної гуманітарної допомоги для зареєстрованих у Києві біженців. За словами Віталія Кличка, Київ став одним із найбільших центрів прийому біженців, проте з нинішніми ресурсами міста дуже складно допомагати всім, хто цього потребує.