< НАЗАД

Кличко: Україна, яка зробила свій європейський вибір, повинна нарешті подолати залежність від Росії

10.12.2014

“Агресія проти України пов’язана насамперед з європейським вибором нашої держави. Це – не локальний конфлікт на Донбасі. Це – війна, яка загрожує дестабілізації в Європі. Тому Європа має бути згуртованою, щоб цього не допустити. А в України, яка обрала європейське майбутнє, немає іншого шляху, як побороти залежність від Росії, – економічну, політичну, ментальну врешті-решт. І зробити це потрібно якнайшвидше”, – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що для досягнення цієї мети необхідно екстрено втілювати реформи в Україні і “добити” корупцію, яка зважає змінам і лякає інвесторів, що хочуть вкладати гроші в Україну.  

Девід Лідінгтон зазначив, що Україна ухвалила важливе рішення йти європейським шляхом. І Великобританія підтримує право України самій обирати своє майбутнє і приймати рішення, незалежні від зовнішнього втручання. І також сьогодні важливо, щоби Європа і світ мали об’єктивну і неупереджену інформацію про те, що насправді відбувається в Україні.

Також у Лондоні Кличко зустрінеться з членом парламенту, головою міжпарламентської групи дружби Великобританія–Україна Джоном Віттінгдейлом, мером Лондона Борисом Джонсоном, візьме участь в Українському інвестиційному саміті, організованому Інститутом Адама Сміта.