< НАЗАД

Робоча група щодо розвитку Труханового острова провела перше засідання

08.12.2014

Протягом зими планується вирішити всі юридичні питання, щоби вже в березні розпочати реалізацію проекта. “Нам потрібно розробити юридичний механізм, знайти інвесторів і надати їм гарантію для розвитку їхніх проектів. І ми повинні у найкоротший термін вирішити всі юридичні питання, щоби вже у березні можна було вкладати кошти і розпочинати роботи”, – зазначив один з кураторів проекту, голова Дніпровської РДА Ярослав Горбунов.

Він відзначив, що ключові умови проекту – збереження екосистеми і відсутність капітальної забудови. І підкреслив, що будівництва нових об’єктів на острові не буде, а інвестори реанімовуватимуть і приводитимуть до ладу ті будівлі, які вже є на острові.

Представники громадськості презентували свій проект розвитку інфраструктури острова, з відновленням стадіонів, спортивних майданчиків, велодоріжок і бігових доріжок, створенням канатної дороги, екстрім-парку, волейбольного і дитячого майданчиків тощо. Вони відзначили, що їхня концепція передбачає обмеження проїзду транспорту, насамперед приватного, на територію Труханового острова, на чому наполягав і мер Віталій Кличко.

Голова робочої групи щодо розвитку Труханового острова депутат Київради Олександр Харченко дав протокольне доручення профільним службам КМДА вивчити можливість оформлення землі на комунальні підприємства в найбільш стислі терміни, щоби вони могли в подальшому укладати інвестиційні договори.

Співголовою робочої групи від громадськості став один з очільників громадської організації “Труханів острів” Олексій Каленський.