< НАЗАД

Кличко: Я докладу всіх зусиль, щоби знайти гроші на добудову Подільського мосту і вирішити одну з ключових транспортних проблем Києва

22.05.2014

“Для запуску першої черги цього мосту потрібно 4,5 млрд грн. У нас стоїть задача – знайти фінансування. Я докладу всіх зусиль, щоби, використовуючи мої закордонні і внутрішні контакти, залучити кошти і реалізувати очікування не тільки ваші, як будівельників, а й мешканців Києва, які щоденно стикаються з цією транспортною проблемою. Ми бачимо завантаженість Московського мосту. А мешканцям Троєщини в часи пік доводиться добиратися до центру міста по декілька годин”, – сказав Віталій Кличко.

Він відзначив, що бюджет столиці на сьогодні порожній, водночас великі суми грошей перебувають у “тіні”. “Наша задача – витягти гроші з “тіні” і дати можливість малому і середньому бізнесу працювати та наповнювати бюджет. Максимум до вересня ми запропонуємо шляхи вирішення проблеми будівництва цього мосту. Або це будуть займи, кредити, або ми все таки будемо шукати гроші в бюджеті міста. Як варіант – не дати вилучати  з бюджету Києва податок на доходи фізичних осіб”, – зазначив лідер “УДАРу”.

Гендиректор “Мостобуду” Юрій Циганок відзначив, що будівельні роботи на Подільському мосту вже місяць як призупинені, існує проблема з виплатою зарплат працівникам, водночас за наявності фінансування протягом 1,5-2 років можливо запустити першу чергу мосту для руху трамваю і автотранспорту. “На будівництво метро ще додатково потрібно приблизно 80 млрд грн. За проектом метро планується пустити з Троєщини до Вокзальної”, – сказав Циганок. Він підкреслив, що за останній рік на цей об’єкт було виділено лише 35 мільйонів грн., з них 15 млн грн – на будівельно- монтажні роботи.

Говорячи про власників садових ділянок, через які за проектом планується будівництво мосту, Гендиректор “Мостобуду” відзначив, що під виселення підпадає 259 ділянок, з яких власники 202 написали добровільний договір згоди на виселення і отримали компенсацію. А по інших тривають суди.

Віталій Кличко також оглянув заморожене будівництво Подільського мостового  переходу через Дніпро.