< НАЗАД

Кличко: Ми обрали найбільш оптимальну пропозицію щодо встановлення нової системи голосування

12.11.2014

“Щодо системи “Рада”. Ми вивчили всі пропозиції і найбільш оптимальна на сьогодні – встановлення системи “Рада-4” української компанії, яка має великий досвід на ринку і сертифікований продукт. У нас немає часу чекати. Ми повинні працювати ефективно. Спочатку ми відновимо пульти які були, система ж буде встановлена абсолютно нова. Згодом будуть встановлені і сучасні пульти, сенсорний дисплей на кожному депутатському місці з можливістю вивчати всі документи он-лайн. Працюватимемо більш технологічно і зекономимо також багато паперу”, – відзначив Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що оплата за нову систему “Рада-4” здійснюватиметься частинами протягом наступного року. “Попередньо ціна нової системи – близько 13 млн грн. Ми можемо виплачувати суму частинами до кінця наступного року. Такі умови не запропонувала жодна інша компанія. Більше того, у багатьох компаній не було ліцензійного продукту, необхідно було розробляти його з нуля, потім тестувати систему. А у нас немає часу для експериментів. Стара система для голосування повністю зруйнована, серверна, комунікації, програмне забезпечення знищені і не підлягають відновленню”, – наголосив Київський міський голова.

Нагадаємо, Секретеріат Київради уклав угоду з НТТОВ “Рада” на розробку і впровадження системи інформаційного забезпечення депутатів Київради у залі пленарних засідань “Рада IV Київ”. Це єдине підприємство в Україні, яке може надати такі послуги.