< НАЗАД

Кличко: У Києві буде створений благодійний фонд для відновлення кінотеатру Жовтень

31.10.2014

На засіданні розглядалося питання щодо якнайшвидшої реставрації кінотеатру “Жовтень”, приміщення якого постраждало від пожежі, та відновлення його роботи.

“Кінотеатр “Жовтень” повинен залишатися одним з центрів кінематографії та одним з культурних центрів нашої столиці. Будь-які спроби перепрофілювання кінотеатру будуть припинені, – наголосив Віталій Кличко. – Ми ініціюємо створення благодійного фонду “Відновимо разом”. Очолити цей фонд пропонуємо директору кінотеатру Людмилі Горделадзе”, – зазначив Київський міський голова.

Кличко дав доручення Департаменту фінансів КМДА також знайти джерела для фінансування робіт по відновленню кінотеатру “Жовтень”. “Наше завдання – зберегти кінотеатр та надати йому нове життя, і зробити ми це можемо тільки разом. Ми повинні гарантувати киянам, що “Жовтень” буде збережений, а його діяльність – поновлена у найкоротші терміни”, – сказав мер Києва.

Віталій Кличко запропонував депутатам Київради звернутися до ГПУ та МВС з вимогою термінового розслідування факту навмисного підпалу кінотеатру. “Виконавці цього жахливого вчинку повинні відповідати перед законом та всією столичною громадою”, – наголосив міський голова.

Також мер Києва запропонував звернутися до МВС з вимогою розробки програми щодо підвищення рівня безпеки у громадських закладах Києва.