< НАЗАД

Кличко: Українські військові повинні мати “бронезахист” у вигляді соціальних і фінансових гарантій

20.05.2014

“Армія і розвідка в занепаді – починаючи з кадрів і закінчуючи фінансуванням. Людей довели до того, що у них немає  мотивації працювати.

Коли відбулася окупація Криму, а зараз постала загроза цілісності країни, то спохватились, що грошей немає і кадрів немає, – відзначив Віталій Кличко. – Я неодноразово зустрічався з військовими. Вони скаржаться, що зброю видали, а бронежилетів немає. Найголовніший “бронежилет”для кожного військового має бути у вигляді гарантій, що його сім’я не буде жебракувати і отримає соціальне забезпечення чи житло, якщо він  йде воювати і отримає поранення чи, не дай Бог, загине. Такі  “бронежилети” у вигляді соціальних і фінансових гарантій потрібні для кожного українського військового”.

Він підкреслив, що українські спецпідрозділи повинні бути насамперед  ефективними. І звернувся до ветеранів розвідки з проханням не бути байдужими до ситуації в країні і поділитися своїм досвідом задля захисту безпеки і цілісності країни. “У вас колосальний життєвий і професійний досвід. Його треба використовувати. Якщо у вас є пропозиції, я їх вислухаю і прийму з великим задоволенням. Ми повинні разом піднімати і столицю і країну”,- наголосив Кличко.