< НАЗАД

Кличко: Ми повинні зробити все, щоби мер Києва мав повноваження і зміг втілити в життя реформи, яких потребує столиця

16.04.2014

“Кожен киянин бачить, в якому занепаді перебуває наша столиця. Щоби вийти з цієї кризи, дуже важливо побудувати вертикаль влади. Більше двох років у Києві немає мера, відсутнє самоврядування. У киян забрали можливість впливати на процеси. Хочу звернутися до депутатів фракції “Батьківщина”. Дуже дивно, що ви не підтримуєте відповідний законопроект”, – зазначив Віталій Кличко.

Він наголосив, що парламентарі повинні дати можливість киянам обрати мера, а меру – дати можливість реалізувати плани, втілення яких вимагають кияни. “Кияни вимагають комфортного, чистого, сучасного міста. Київ – це візитівка нашої країни. І зміни в Україні розпочнуться саме зі столиці”, – підкреслив лідер “УДАРу”.

Після того, як законопроект не набрав необхідної кількості голосів у сесійній залі, Кличко у коментарі журналістам в кулуарах Верховної Ради підкреслив, що розділення посад голови адміністрації і мера Києва є неефективним, оскільки формуються дві команди, які конкурують між собою. “На жаль, наш законопроект був проігнорований фракцією “Батьківщина”. Його перенесли на завтра. Хочуть вже якісь торги вести, як на базарі – пакетом подавати законопроекти і про два тури виборів, і про поєднання посад мера Києва  і голови КМДА. Це якісь подвійні стандарти. Раніше “Батьківщина” подавала законопроекти про поєднання посад, а сьогодні їх позиція змінилася”, – зазначив Віталій Кличко.

Відповідаючи на запитання журналістів, чим, на його думку, викликані такі зміни, лідер “УДАРу” зауважив: “Таку позицію можна пояснити тільки тим, що голова КМДА вже призначений. Це представник “Батьківщини”. І виходить, їм важливіші посади”, – відзначив політик.