< НАЗАД

Кличко: Труднощі, які сьогодні переживає Україна, – плата за незалежність. І ми їх подолаємо

10.10.2014

За словами Кличка, сьогодні багато нарікань щодо ситуації з постачанням енергоносіїв. “Давайте відверто казати – це плата за незалежність України. Можна здатися та мати багато газу та  гарячу воду. Але в такому випадку потрібно здати незалежність України. Ми цього не зробимо”, – сказав мер Києва. Він наголосив, що українці повинні витримати цей тяжкий період та з гідністю пройти через труднощі.

Мер Києва додав, що наразі в 4 відсотках столичних будинків немає гарячої води. “Там, де не підключена гаряча вода, це пов’язано з ремонтними роботами. І я впевнений, що найближчим часом ми ці проблеми вирішимо”, – сказав столичний голова.

Коментуючи інформацію про короткострокове відключення електроенергії в Києві, Віталій Кличко наголосив, що це стосуватиметься лише підприємств, які не є ключовими в життєзабезпеченні міста. Він додав, що щодня спілкується з керівництвом “Київенерго” з цих питань. “Людям відключати електроенергію в будинках не будуть”, – підкреслив мер. Кличко також нагадав, що було дане доручення відповідним комунальним службам перевірити здатність електромереж витримати збільшення навантаження на них. “Я також звертався до киян – мешканців, особливо старих будинків, перевірити електромережі в квартирах. На сьогодні, за тією інфррмацією, яка є, збільшення навантаження ми повинні витримати”, – зазначив столичний голова.