< НАЗАД

Кличко: Столична влада вимагає від прокуратури розслідувати діяльність головлікаря лікарні швидкої допомоги Ткаченка

08.10.2014

Він відзначив, що комісія Департаменту охорони здоров’я КМДА провела перевірку правомірності дій головного лікаря лікарні швидкої медичної допомоги Ткаченка та використання ним бюджетних коштів за період з 1 січня по 1 липня 2014 року.

Перевіркою встановлено, що Ткаченко не мав відповідної кваліфікації обійняти посаду головного лікаря на момент призначення у 2005 році. Комісія також вказує, що Ткаченко нераціонально витратив більше 800 тисяч бюджетних коштів під час проведення капітального ремонту у лікарні, і за наявності чотирьох власних автомобілів медична установ замовила ще п’ять машин в комунальній організації «Київмедспецтранс».

Крім того, Ткаченко був включений до люстраційного списку Євромайдану. В лікарні замовчували списки прізвищ постраждалих під час сутичок 1 грудня 2013 року. Згодом Ткаченко змусив написати заяву про звільнення з роботи лікаря швидкої допомоги Валентину Григор’єву, яка поставила чесний діагноз побитому «Беркутом» хлопцю під час подій на Банковій.

Віталій Кличко наголосив, що люстрація  повинна відбутися не тільки у законодавчій владі, а у всіх сферах і на всіх рівнях, зокрема, і в медицині. “У столичних лікарнях не місце корупціонерам, бюрократам і пристосуванцям. Там повинні працювати медики-управлінці, фахівці і професіонали з належними моральними якостям. І я впевнений, серед київських лікарів багато таких людей”, – зазначив мер Києва.

Кличко додав, що подальші перевірки у лікарнях Києва триватимуть.