< НАЗАД

Кличко: Через 1,5 роки – швидкісний трамвай на Троєщину, через 5 років – метро

16.05.2014

“Ми запускаємо міст і протягом 1,5 – максимум 2 роки є всі шанси, щоби закінчити цей міст. Для цього необхідно 4,5 млрд грн. Це посильна задача для Києва – за 1,5 роки пустити насамперед швидкісний трамвай, розвантажити Троєщину, щоби дати людям можливість набагато швидше добиратися додому і на роботу. Через 1,5 роки – швидкісний трамвай. Через 5 років – метро”, – зазначив лідер “УДАРу”.

Говорячи про перспективи будівництва соціального житла в Києві, Віталій Кличко відзначив, що це можливо реалізувати після наповнення бюджету. “Потрібно дати можливість малому і середньому бізнесу платити податки, створювати робочі місця, як це працює в усьому світі. Багато інвесторів прийдуть в країну, коли у нас будуть працювати закони і не буде корупції. Поборовши корупцію, ми зможемо розпочати реформи, зокрема і що стосується соціального житла”, – сказав політик.

Кличко також зазначив, що вже досяг попередньої домовленості з мережею спортивних клубів  про те, щоб відкрити для  дітей у Києві безкоштовні спортивні секції. “Ми будемо продовжувати робити все для того, щоби спорт був доступний, і якомога більше молоді мали можливість безперешкодно тренуватися”, – підкреслив народний депутат.

Відповідаючи на запитання відвідувачів турніру, чи дасть Росія провести вибори в Україні, Кличко підкреслив: “Чому ми повинні питати в Росії? Ми повинні їх проводити, щоби стабілізувати ситуацію в найкоротший термін”, – відзначив лідер “УДАРу”. Крім того, він наголосив на важливості збереження цілісності України і відзначив, що “кримчани будуть з заздрістю дивитися, як українці вже найближчим часом їздитимуть до ЄС без віз, вони бачитимуть, як економіка зміцнюється і зарплати збільшуються з кожним місяцем. Це буде найкращим доказом того, що вони ухвалили неправильне рішення. І сприятиме тому, щоби вони його змінили, і Крим знову був у складі України”, – підкреслив Кличко.

У відкритті турніру також взяв участь брат лідера “УДАРу”, чемпіон світу з боксу Володимир Кличко. “Я так само, як і ви, киянин, українець. Нас мільйони, і не тільки в Україні, а й по всьому світу, і ми хочемо бачити нашу країну, нашу столицю процвітаючою. І мати мирне небо над головою. Кеннеді колись сказав: не питай, що твоя країна може зробити для тебе, а що ти можеш зробити для свого міста чи країни. Потрібно починати зміни з себе. Після подій які відбувалися в нашій країні, ми вже ніколи не повернемося до Радянського Союзу і корупції, в якій жили. Україна і українці докорінно змінилися. І ми подолаємо всі перепони”, – сказав Володимир Кличко.

Разом з братами Кличками на спортивному турнірі був присутній і екс-Президент Грузії Міхеїл Саакашвілі. “У вашої країни – колосальні перспективи, особливо у молоді. Ви талановиті, цікаві. Не вірте, що всі політики однакові. Я в політиці не нажив ніякого багатства. Єдине – своє ім’я. І своє ім’я я з задоволенням віддаю цій команді – Віталію Кличку і Петру Порошенку. Провести реформи і знищити корупцію можливо, коли при владі чесні люди. Ми віддамо всі свої напрацювання і ноу-хау їм – тому що вони чесні”, – сказав екс-Президент Грузії.