< НАЗАД

Кличко: Громада повинна вирішувати, яким бути Києву

14.05.2014

“Головне завдання – повернути місту самоврядування. Кияни повинні впливати на процеси, які відбуваються в місті. Кожен мешканець повинен визначати, що він хоче бачити біля свого будинку – парк, стадіон чи дитячий майданчик. Громада повинна вирішувати, яким буде наше місто. Без громадських слухань в мікрорайоні ніхто не має права розпочинати якісь забудови. А генеральний план Києва повинен пройти публічне обговорення”, – відзначив Віталій Кличко.

Він зазначив, що ефективне самоврядування передбачає контроль громади над людьми, яких вона обирає і яким делегує владні повноваження. “Взяти наприклад міліцію. Нам потрібна муніципальна міліція, як це є в багатьох країнах. Щоби кияни мали змогу обирати керівника такої міліції. А якщо він не справляється зі своїми обов’язками – мати право його знімати”, – підкреслив лідер “УДАРу”.

Відповідаючи на запитання мешканців про нестачу спортмайданчиків і стадіонів на Троєщині, Кличко відзначив: “Я знаю проблеми Троєщини: це і злочинність, і наркоманія, і алкоголізм. І потрібно створити всі умови, щоби наші діти зростали здоровими, сильними і гармонійно розвинутими. Фонд братів Кличків вже встановив 120 спортмайданчиків і 8 спорткомплексів. Ця програма буде продовжуватися і розширюватися”, – зазначив лідер “УДАРу”.