< НАЗАД

Кличко: Для безперебійного забезпечення інсуліном всіх киян, які цього потребують, потрібно насамперед наповнити бюджет столиці

13.05.2014

Він відзначив, що питання забезпечення інсуліном хворих на діабет вкрай важливе, адже від наявності цього препарату залежить життя людей. 

Водночас Кличко зауважив, що наразі виробництво і видача інсуліну у столиці саботується. І для безперебійного забезпечення інсуліном всіх киян, які цього потребують, найперше потрібно усунути корупційну складову в цій сфері і наповнити столичний бюджет.

“За наступні півтора роки у Києві треба показати результат: наповнити бюджет, побороти корупцію відремонтувати дороги, вирішити питання медицини, соціальні питання. Це задача складна, але ми зможемо це зробити. Половина бюджету сьогодні перебуває в тіні. Гроші йдуть на “відкати”. Нам потрібно наповнити бюджет, щоби були вчасні виплати, зокрема соціальні і медичні. Це – ключова задача”, – підкреслив лідер “УДАРу”.

Відповідаючи на пропозицію діабетиків скасувати тендери при закупівлі інсуліну, Кличко наголосив, що саме “громада повинна вирішувати, у який спосіб потрібно робити закупівлі, щоби в жодному разі ніхто на цьому не наживався”.

Крім того, хворі на діабет поскаржилася лідеру “УДАРу” на занепад спортивної інфраструктури і високі ціни на послуги спортклубів, яких потребують діабетики, особливо діти. Віталій Кличко зазначив, що у виборчій програмі “УДАРу” передбачено будівництво нових і реконструкція старих спортмайданчиків та шкільних стадіонів у Києві. А також пообіцяв, що домовиться з власником однієї з мереж спортивних клубів про створення безкоштовних груп для дітей-діабетиків.