< НАЗАД

Кличко: Київ не може отримати із Держказначейства кошти, необхідні на підготовку столиці до зимового періоду

22.07.2014

«На рахунках Держказначейства зарезервовані 160 мільйонів гривень коштів киян – це ті гроші, які мешканці столиці сплатили у вигляді податків, однак отримати ми їх не можемо. Це ті кошти, яких вкрай не вистачає, зокрема, для фінансування розбудови інфраструктури та підготовки Києва до зимового періоду. У найближчі дні я знову звертатимусь до прем’єр-міністра та міністра фінансів, щоб Київ нарешті отримав ці кошти», – наголосив Кличко, додавши, що Київ – єдине місто, з бюджету якого до держбюджету було вилучено понад 8 мільярдів гривень.

Під час колегії голова корпорації «Київавтодор» Володимир Жуков прозвітував, що під час зимового періоду на вулицях столиці може працювати 277 одиниць снігоприбиральної техніки, однак лише 111 одиниць знаходяться у належному технічному стані. Для підготовки усієї техніки, яка прибиратиме від снігу вулиці Києва, необхідно близько 19 мільйонів гривень. Всього ж для закупівлі реагентів, пального, забезпечення системи вивезення снігу та на закупівлю технічних засобів для прибирання вулиць столиці у зимовий період необхідно близько 70 мільйонів гривень.

Кличко також звернувся до голів РДА столиці та керівника «Київавтодору» з тим, аби території у столиці були закріплені за підприємствами, представниками малого та середнього бізнесу, які в зимовий період відповідатимуть за очищення закріплених за ними територій. «Якщо взимку у нас будуть труднощі з прибиранням снігу, ми будемо залучати всі засоби, які у нас є. Однак, ми звертатимемося до представників бізнесу, керівників підприємств та навіть мешканців: необхідно забезпечити прибирання територій у зонах вашої відповідальності та біля помешкань у зимовий період», – зазначив Віталій Кличко.