< НАЗАД

Кличко у Василькові привітав військових льотчиків і ветеранів з Днем перемоги

09.05.2014

“Важливість захисників ми розуміємо в гострі і небезпечні для країни моменти.  Сьогодні, як ніколи, мирне небо залежить від людей, що носять військову форму, від українських військових. Я впевнений, що держава повинна зробити все, щоб  обороноздатність країни і престиж військової професії були на високому рівні. Ми маємо винести уроки з нинішньої критичної для державності України ситуації”, – звернувся до льотчиків і ветеранів Кличко.

Сьогодні у Василькові один з найкращих аеродромів в Україні. Авіабригада в постійній бойовій готовності, виконує польоти за планом бойової підготовки і охороняє небо над Києвом. Льотчики розповіли лідеру “УДАРу”, що стільки, як останніх два місяці, не літали за всі роки незалежності. І нещодавно тут вперше “підняли на крило” молодих лейтенантів, випускників 2013 року.  Вони вилетіли самостійно на бойових літаках. Такого, запевняють льотчики, не було за історію незалежної України.

Сьогодні льотчиків в Україні, як зазначив заступник командира повітряного командування “Центр”, полковник Олександр Біньковський готують тільки в одному навчальному закладі – Харківському інституті повітряних сил. Чернігівське вище військово-авіаційне училище льотчиків, яке готувало найкращих пілотів, розформували більше 10 років тому. “Але дуже важливо навчати, передавати досвід і вміння молодим”, – зазначив полковник Біньковський.