< НАЗАД

Кличко: Я використовую всі можливості, щоб залучати інвестиції в Київ і в Україну в цілому

11.07.2014

“Завдяки таким інвестиціям йде реконструкція та заміна на більш сучасні вагонів київського метро. Вже 60 вагонів оновлено, і наше завдання зараз, щоб було відремонтовано ще 30. При цьому використовуються сучасні технології, збільшується місткість вагонів, знижуються енерговитрати”, – зазначив Віталій Кличко.

Також, відзначив мер Києва, за рахунок інвестицій реалізуються проекти зі збільшення енергоефективності, із запровадження сучасних технології очищення питної води без використання хлору. “Ми хочемо проводити інвестиційні конкурси на будівництво дитячих садів, реконструкцію зупинок громадського транспорту. Також у процесі розробки інвестпроект з будівництва паркінгів. Тобто, в цьому плані робота ведеться, незважаючи на важку ситуацію, коли складно знайти інвесторів”, – сказав Київський міський голова.

Кличко розповів, що наразі ведуться переговори щодо будівництва сучасних сміттєпереробних заводів. “Ми розуміємо, що полігони не справляються з обсягами відходів міста Києва. Сьогодні йдуть переговори про будівництво сміттєпереробних заводів з використанням сучасних технологій. У нас є пропозиції, з яких ми виберемо найбільш оптимальну, зокрема з виробництвом додаткової енергії”, – сказав мер Києва.