< НАЗАД

Кличко: Ухвалення Антикорупційної програми Києва не залишить корупції жодного шансу у столиці

23.12.2015

“Сьогодні, насамперед, ми ухвалюємо за основу Антикорупційну програму Києва, яка напрацьована спільними зусиллями влади Києва та громадськості, – зазначив Кличко. – Протягом останніх трьох місяців члени Антикорупційної ради спільно із співробітниками КМДА виробили рамковий документ, який відповідає на головне запитання: «Як подолати у місті Києві?». Суттєво допоміг у розробці документу німецький фонд GIZ, зокрема, був залучений зовнішній консультант Матіас Моргнер, і я дуже вдячний їм за допомогу”, – наголосив Кличко під час засідання ради.

Мер додав, що нещодавно відбулося відкрите експертне обговорення Антикорупційної програми, у якому взяли участь як фахівці провідних антикорупційних громадських організацій, так і влади Києва, політичних партій. “Програма передбачає напрямки роботи, які дозволяють подолати найбільш гострі корупційні ризики у столиці України. І її ухвалення не залишить корупції жодного шансу у столиці “, – зауважив Кличко.

Члени Антикорупційної ради одноголосно підтримали за основу Антикорупційну програму Києва.

Також під час сьогоднішнього засідання ради було ухвалене рішення, відповідно до якого плата за користування місцями для рекламних конструкцій буде сплачуватися безпосередньо на користь міського бюджету, а також затверджені єдині рекомендації щодо видачі дозволів на рекламу. Це питання було ініційоване на засіданні робочої групи Антикорупційної ради і Київська міська рада його підтримала.

Члени ради також заслухали звіти про виконання попередніх рішень Антикорупційної ради та протокольних доручень, напрацьованих за результатами таких засідань.