< НАЗАД

Кличко: Моя місія – реалізувати проект спорудження музею пам’яті жертв Бабиного Яру в столиці

23.12.2015

«Наступного року виповнюється 75 років трагедії Бабиного Яру. Проте досі не було зроблено нічого, аби створити меморіал та увіковічнити пам’ять про загиблих. Щоб у майбутньому не сталося такої ж трагедії, ми повинні передати наступним поколінням пам’ять про помилки людства, які не повинні повторюватися. Я вважаю, моя місія як мера столиці – реалізувати проект будівництва меморіалу пам’яті жертв Бабиного Яру», – наголосив Кличко.

Мер підкреслив, що обговорення концепції та зведення меморіального музею має проводитися із залученням експертів і використанням світового досвіду. Віталій Кличко запропонував запросити до кураторства у проекті керівництво меморіалу пам’яті жертв Голокосту «Яд Вашем» в Єрусалимі.

У ході зустрічі учасники обговорили проект спорудження меморіалу, який пропонує   Фонд пам’яті «Бабин Яр». Згідно цього проекту, планується створити меморіал, де буде організована експозиція загальною площею у 5 тис. кв. м., та працюватиме дослідницький інститут. Будівництво планується здійснити за допомогою меценатів.

Наступного року в Києві пройдуть заходи, приурочені до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру. Місто готується провести жалобні заходи на території меморіального заповідника, вшанування Праведників Бабиного Яру, провести тематичні виставки та лекції, а також уроки для школярів, упорядкувати пам’ятні знаки та місця поховань.