< НАЗАД

Кличко звернувся до мерів європейських міст, аби їх експерти допомогли оцінити проекти претендентів на посаду головного архітектора Києва

13.11.2015

“Нам потрібен всеохоплюючий підхід до питань міського розвитку з урахуванням збереження історичної спадщини та вимогою зробити наше місто комфортним, наслідуючи найкращі сучасні приклади. Оскільки Ваше місто є прикладом успішного поєднання урбанізму та збереження історичної спадщини, ми були б вдячні, якби ваші експерти могли прокоментувати проекти фіналістів конкурсу на посаду головного архітектора Києва та висловити зауваження щодо майбутнього розвитку міста”, – ідеться в листі Віталія Кличка.

Віталій Кличко 12 листопада підписав розпорядження щодо проведення конкурсу на заміщення посади директора Департаменту містобудування та архітектури. У документі йдеться про створення конкурсної комісії та викладені умови конкурсу. Також міська влада провела консультації з архітектурною спільнотою та громадськими організаціями щодо створення конкурсної комісії. Склад комісії має бути затверджений протягом найближчих десяти днів.