< НАЗАД

Кличко: Вкрай важливо забезпечити чесний хід голосування та чесний підрахунок голосів на місцевих виборах

17.10.2015

За словами Кличка, головна особливість виборчої кампанії – нове законодавство про місцеві вибори. “Люди голосують не лише за мажоритарного кандидата, але і за партію, з підтримкою якої буде пов’язана і перемога чи поразка  кандидата. І може бути так, що кандидат, який набрав найбільшу кількість голосів на окрузі, може не потрапити до ради, якщо його партія не отримала достатньої підтримки виборців”, – сказав Віталій Кличко.

Він також додав, що цього року у виборах бере участь максимальна кількість кандидатів в мери столиці в порівнянні з минулими виборами – 29 і 40 політичних сил. “Людям дійсно важко визначитися хто є хто. Кампанія, на жаль, не була чистою. Але головне, щоб голосування пройшло чесно, щоб не було купівлі голосів і підрахунок голосів відбувся чесно. На цьому ми концентруємо наші зусилля”, – сказав мер Києва.

Він також наголосив, що очікування людей дуже великі. “Всі хочуть, щоб все змінилося на краще дуже швидко. Але за багато років місто було доведене до жахливого стану. І тому, все одночасно змінити складно”, – додав Кличко. Мер зауважив, що столична влада робить все, аби всі процеси в місті були відкритими та прозорими – відкрили мерію, зробили відкритими тендери та бюджет тощо. “Конкретними справами ми змінюємо місто. Головне, що я вимагаю – працювати чесно і прозоро”, – наголосив Віталій Кличко.