< НАЗАД

Кличко: 25 оновлених модернізованих вагонів вийдуть на лінії київського метро

13.10.2015

“Буквально рік тому ми презентували модернізовані вагони метро, які дозволяють економити до 40% електроенергії, сучасні, і, головне, модернізація стосувалася безпеки пасажирів, що є пріоритетом роботи метро. Ми продовжуємо оновлювати рухомий склад київського метрополітену. Минулого року ми модернізували 95 вагонів. І цього року столична підземка отримає ще 25 модернізованих вагонів. На сьогодні 10 вагонів вже введені в експлуатацію. Ще 15 місто отримає до кінця року”, – зазначив Віталій Кличко.

Мер Києва подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні Сумі Шігекі за допомогу в реалізації проекту.

“Ми дуже вдячні уряду Японії. Завдяки “кіотським” коштам, підтримці уряду Японії, ми отримали можливість модернізувати 120 вагонів”, – сказав Віталій Кличко.

Посол Японії відзначив, що якість оновлених вагонів не поступається вагонам, які курсують в японському метро. “Це масштабний проект, який коштує 100 млн євро. Я сподіваюсь, що київська адміністрація продовжуватиме цей проект, поки не оновить увесь рухомий склад київського метрополітену”, – сказав Сумі Шігекі.

Оновлені вагони більш місткі, комфортні і безпечні. Така модернізація продовжує термін експлуатації вагонів на 20 років.

У вагонах поліпшені умови праці машиністів – кабіна оснащена кондиціонером, ергономічним пультом управління.
Модернізація 25-ти вагонів здійснена в рамках реалізації проекту «Комплексна модернізація вагонів метрополітену типу «Е» на КП «Київський метрополітен» (II етап) за рахунок коштів цільових (екологічних) зелених інвестицій в рамках виконання вимог Кіотського протоколу.

Кличко разом з Послом Японії оглянув нові модернізовані вагони і поспілкувався з машиністами.

“Наше завдання – модернізувати ще 130 вагонів наступного року”, – підкреслив Київський міський голова.

Мер відзначив, що Київ сьогодні зацікавлений у розвитку транспортної інфраструктури, в тому, щоб мешканці міста пересувалися сучасним, комфортним і безпечним громадським транспортом. “І ми робимо все, щоб це забезпечити. Купуємо нові тролейбуси. Днями отримали сучасний трамвай 4-го покоління польської компанії Pesa. Це сучасний комфортний трамвай з низькою підлогою і спеціальним трапом для людей з обмеженими можливостями, в якому можна підключитися до Wi-Fi і підзарядити телефон. Ми запустили Wi-Fi у Київському метро і надали можливість пасажирам оплатити проїзд банківською карткою. Це дуже зручно. Тільки 5 міст у світі пропонують таку послугу”, – сказав мер.

Після презентації Віталій Кличко і Сумі Шігекі проїхалася у модернізованих вагонах від станції “Дарниця” до станції “Політехнічний інститут”.