< НАЗАД

Кличко: Ми модернізуємо зовнішнє освітлення в Києві, оскільки це безпека і комфорт киян, а також – енергоефективність

12.10.2015
“Кияни скаржаться, що у багатьох столичних дворах темно. До того ж, сьогодні Київ через морально застарілі ліхтарі споживає вдвічі більше енергії, ніж сучасні європейські міста. Тому модернізація освітлення є для нас одним з пріоритетів. Модернізація освітлення – це безпека, комфорт киян і енергоефективність”, – сказав Віталій Кличко.  
 
Він відзначив, що зараз модернізація системи зовнішнього освітлення відбувається на житловому масиві Троєщина. Вона полягає в реконструкції мережі зовнішнього освітлення в межах вулиць Драйзера, Каштанової, Бальзака, Закревського та проспекту Маяковського.
 
31 новий енергоефективний вуличний ліхтар встановлено у мікрорайоні Троєщина. Це перша черга соціального проекту «Енергоефективний вечірній Київ». Другу чергу, в межах якої встановлять 38 світлодіодних вуличних ліхтарів, буде завершено до 15 листопада. 55 світильників буде замінено на нові, енергоефективні.
 
Мер підкреслив, що модернізація системи зовнішнього освітлення в Києві дозволить знизити енергоспоживання шляхом заміни світильників з традиційними джерелами світла на світлодіодні. Віталій Кличко також відзначив, що, окрім Троєщини, модернізація зовнішнього освітлення найближчим часом відбудеться на вулиці Саксаганського. “На вулиці Саксаганського будуть замінені світильники на LED-освітлення, що буде вдвічі економніше”, – зазначив Віталій Кличко.