< НАЗАД

Кличко: Сьогодні ми запускаємо безкоштовний швидкісний Інтернет у Київському метро, яким згодом будуть забезпечені всі станції і вагони метрополітену

10.09.2015
“Сьогодні безкоштовний швидкісний Wi-Fi вже запущений на трьох центральних станціях: “Олімпійська”, “Площа Льва Толстого”, “Майдан Незалежності”. І це тільки початок розвитку Wi-Fi мережі зі 100% покриттям станцій, тунелів і ескалаторів всієї столичної підземки. Безпровідним Інтернетом будуть забезпечені всі 52 станції на всіх лініях метро і всі вагони, – наголосив Віталій Кличко. – Для столичної влади цей проект – ще один крок до забезпечення комфорту і нових можливостей для киян та гостей столиці, ще один етап на шляху впровадження технологічної системи управління Kyiv Smart City”, – відзначив мер.
 
Він зауважив, що сьогодні один пасажир проводить за одну поїздку в метро в середньому близько 30 хвилин. “Відтепер ці півгодини – це можливість почитати свіжі новини в Інтернеті, написати робочі листи по електронній пошті, і головне – це можливість постійно залишатися на зв’язку з рідними і колегами”, – сказав Віталій Кличко.
 
Київський міський голова підкреслив, що для столиці цей проект принесе ще одну дуже важливу річ – підвищення заходів безпеки, адже разом з Wi-Fi  мережею інвестор будує систему відеоспостереження. “Завдяки відеоспостереженню кияни та гості міста почуватимуться захищеними, перебуваючи в метро”, – зазначив мер Києва.
 
Віталій Кличко також зауважив, що крім проекту з запуску Wi-Fi, з початку року в метрополітені вже було здійснено кілька нововведень, зокрема пасажири отримали можливість безконтактно платити за проїзд банківською карткою.
 
Віталій Кличко протестував, як працює Wi-Fi на станції метро “Олімпійська”, і здійснив відеодзвінок брату Володимиру, який зараз у Флориді в США готується до наступного поєдинку. Володимир привітав киян з запуском Інтернету в метрополітені і сказав, що кілька тижнів тому був у Київському метрополітені. “Тепер, коли там є Wi-Fi, буду частіше спускатися в Київське метро”, – сказав Володимир Кличко. 
 
У грудні 2014 року КМДА підписала інвестиційний договір з компанією “Москіто Мобайл” на будівництво Wi-Fi мережі в київському метро. Головні переваги зв’язку – найвища швидкість передачі даних у поєднанні з великою кількістю одночасних підключень до мережі. Сьогодні Wi-Fi в метро можуть похвалитися менше двох десятків міст в світі, зокрема – Сеул в Південній Кореї, японські міста Токіо, Осака, Кіото, Йокогама, Нагоя, китайські Шанхай і Гонконг, а також Лондон, Париж, Софія, Торонто, Чикаго, Нью-Йорк.