< НАЗАД

Віталій Кличко прозвітував про перші кроки на посаді Київського міського голови

13.06.2014

«Я хочу розповісти про перші кроки на посаді мера Києва перед столичною громадою. Київрада почала свою роботу, депутати отримали мандати, зараз формуються профільні комісії і найближчим часом депутати оберуть секретаря Київради», – наголосив міський голова.

За словами Кличка, одним із перших Київська міська рада прийняла рішення, яким визначила новий порядок обрання представників громади у господарських товариствах.

Крім того, зазначив Кличко, у Київраді створена тимчасова комісія, яка перевірить усі сумнівні рішення київської влади, починаючи з 2006-го року. «Ми знаємо, що у Верховній Раді працювала подібна ТСК і вона мала певні напрацювання, але уряд Януковича і Азарова робив усе, щоб корупційні схеми не були розкриті. Впевнений, що комісія зможе повернути киянам усі незаконно відібрані активи», – зауважив мер столиці.

Кличко наголосив, що одним з першочергових рішенням стало відкликання усіх представників, яких призначила команда Черновецького-Попова. «Ми відкликали людей з команди Черновецького-Попова, за сприяння яких місто ледь не втратило контроль над Київенерго, Київгазом, Київміськбудом. Ми обіцяли це зробити під час виборів – це втілено одним із перших рішень», – відзначив мер Києва.

Кличко розповів, що вчора відвідав кілька мікрорайонів столиці та дав доручення навести лад із МАФами та стихійною торгівлею. «Я вдячний представникам Шевченківської райадміністрації та правоохоронних органів за те, що вже сьогодні є перші кроки та був звільнений вихід біля метро Лук’янівська. Торгівля має бути системною та цивілізованою. Усі, хто має бажання займатися торгівлею, повинні робити це у спеціально відведених місцях та приміщенням», – сказав лідер «УДАРу».

Крім того, Кличко анонсував, що КМДА представить звіт про стан міського господарства Києва 16 червня на колегії, яку скликає мер. «Загалом нам обов’язково потрібно провести аудит та зрозуміти у якому стані перебуває господарство Києва. Це має стати точкою відліку, щоб ми могли через 100 днів прозвітувати перед киянами про те, що ми зробили», – зазначив Кличко.

Мер столиці пообіцяв, що подібні зустрічі з представниками ЗМІ будуть регулярними. «Прозорість і підзвітність влади, а також прискіплива діяльність журналістів унеможливлять корупцію. Я нікому не дам розслаблятися та хочу запевнити киян, що місто стане комфортним та житиме за чіткими правилами», – наголосив Віталій Кличко.